Kispesti Egészségügyi Portál
Egységes európai segélyhívó: 112 Mentők: 104 Tűzoltóság: 105 Rendőrség: 107

Hírek

Célegyenesbe ért a Csokonai utcai gyermekrendelő

2021.01.
Célegyenesbe ért a Csokonai utcai gyermekrendelő
A képre kattintva galéria nyílik (3 kép)
A tervek szerint márciustól már fogadják az ifjú betegeket az új Csokonai utcai gyermekorvosi rendelőkben. Több mint 130 millió forintot fordított az önkormányzat az építkezésre. A több mint 440 négyzetméteres komplexumban négy rendelőt, egy-egy tanácsadó helyiséget, orvosi szobát, vizsgálót, diszpécserszobát, beteg- és tanácsadói várót, valamint öltözőt és mellékhelyiségeket alakítottak ki.

Ide költöznek azok a gyermekorvosok, akik korábban a Kispesti Egészségügyi Intézetben rendeltek. A korábbi rendelők és a védőnői szobák helyén új radiológiai diagnosztikai központot alakítottunk ki, közösen az intézettel és a Raditec Kft.-vel (a területi védőnők már át is költöztek a Forrásházba). Ennek a beruházásnak az eredményeként, az átfogó kerületi egészségügyi fejlesztési program részeként került sor a Csokonai utcai komplexum kialakítására, amelyre több mint 130 millió forintot fordítottunk a saját költségvetésünkből. Közel vagyunk az átadáshoz, terveink szerint ez márciusban megtörténik. Köszönjük az orvosok, a gyerekek és szüleik türelmét az átalakítás okozta kellemetlenségekért – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, akit Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterekkel együtt Horváth Gyula, a beruházást koordináló Kispest Kft. ügyvezetője a mai műszaki bejáráson tájékoztatott a munkálatokról.

Gajda Péter hozzátette, az épület korábban hosszú ideig kispesti civilszervezeteknek adott otthont, amelyeknek az Ady Endre úton, Templom tér sarkán, a szakrendelővel szemben alakított ki az önkormányzat egy szintén korszerű Civil Házat.

„Egy hosszú és fáradságos folyamat végén járunk, elmondhatjuk, hogy a tavalyi és az idei év is az egészségfejlesztésé, annak ellenére, hogy 2021 sajnos nem a fejlesztésekről szól majd, hanem a túlélésről. Ezt a beruházást az önkormányzat a tavalyi megtakarításaiból tudta finanszírozni. Ebben az évben több ilyen lehetőség sajnos nem lesz a kormányzati megszorítások miatt.” – hangsúlyozta a polgármester.

Horváth Gyulától megtudtuk, az épület felújítása tavaly kezdődött. Az átépítés során csak a panelépület főfalai maradtak meg pár válaszfallal, ezek kivételével minden teljesen megújult. Teljesen új tetőszerkezetet kapott az épület hőszigeteléssel, és a külső homlokzatot is szigetelték. A nem megfelelő nyílászárókat korszerű, a hőtechnikai előírásoknak megfelelő újakra cserélték. Teljes épületgépészeti és elektromos felújítás történt, és az összes burkolat is új lett. Az orvosok elképzeléseinek megfelelően, az egészségügyi hatóság előírásainak figyelembevételével alakítottuk ki az új épületet – tette hozzá. (Forrás: kispest.hu)